Историја на развој

 • 1
  2021 година
  Во април, регистрираниот капитал на компанијата се зголеми на 460 милиони јени;
  Во мај, компанијата беше избрана како една од првата група на национални претпријатија за иновации и демонстрации на синџирот на снабдување, што ја тера Компанијата дополнително да се движи напред кон стратешкото позиционирање на меѓународен давател на услуги за интеграција на синџирот на снабдување;
  Во август, издавачката количина на електромеханичка плоча во таа година надмина 4,7 милијарди американски долари, сеопфатно повисока од онаа во целата 2020 година.
 • 2
  2020 година
  Во февруари, Vietnam Yongxin Co., Ltd., подружница на компанијата во целосна сопственост во странство, беше основана во градот Хо Ши Мин, Виетнам, со регистриран капитал од 1 милион американски долари;
  Во јуни, таа беше кандидат за клучно претпријатие на проектот „Сто илјади и десет илјади“ за интернет економија Џиангсу.
  Во јули, компанијата беше рангирана на прво место во вкупната вредност на увозот и на деветтото место во вкупната вредност на извозот во Нанџинг во првата половина на 2020 година, според статистиката на царината Џинлинг.
  Се рангираше на прво место во 2020 година на списокот на топ 10 надворешни трговски претпријатија во Нанџинг и му беше доделена титулата „Напреден колектив за висококвалитетен развој за 2020 година во округот Џуанву“.
 • 3
  2019 година
  Во април, компанијата беше рангирана на 60-то место меѓу 100-те најдобри национални увозни претпријатија.
  Во декември, износот на емисија на електромеханички увоз достигна ново ниво од 4 милијарди американски долари.
  Се рангираше на 8-то место на листата на Топ 100 претпријатија во Нанџинг и на 5-то место на листата на Топ 100 претпријатија за услуги во Нанџинг.
 • 4
  2018 година
  Во јули, компанијата инвестираше и ја основаше Singapore Yongxin Co., Ltd. во Сингапур.
  Во октомври, таа беше финалист во националниот синџир на снабдување за иновации и демонстрација на апликации, а потоа влезе во ново патување во стратешкото надградување и иновации на модели.
 • околу-2
  2017 година
  Во мај, платформата за работа на Интернет „SUMEC TOUCH WORLD“ официјално стапи во употреба за да ја води дигиталната трансформација на „увоз на опрема + Интернет“.
  На 31 јули, матичната компанија SUMEC Corporation Limited успешно влезе на пазарот на капитал и се врати во Шангајската берза со берзански код: 600710.
 • 6
  2016 година
  Во ноември беше основана компанија од Дубаи наречена SUMEC INTERNATIONAL DMCC.
 • 7
  2015 година
  Во март, вкупната вредност на извозот и вкупната вредност на увозот на Компанијата се рангирани на 22-ро и 54-то место меѓу 100-те водечки кинески претпријатија за општа трговија за увоз и извоз, соодветно.
 • 8
  2014 година
  Во јуни, компанијата инвестираше и основаше SUMEC Chengdu International Trading Co., Ltd.;
  Во јули, компанијата инвестираше и основаше SUMEC Guangdong International Trading Co., Ltd.;
  Во 2014 година, вкупната вредност на компанијата за увоз и извоз прво надмина 3 милијарди американски долари, а нејзиниот обем на извоз на челик беше рангиран на прво место меѓу националните компании за производство на нечелик
 • јгфкљх
  2013 година
  Во јуни, компанијата беше преименувана во SUMEC International Technology Co., Ltd.;
  Во 2013 година, компанијата беше рангирана на 126-то место меѓу првите 200 увозни претпријатија во Кина;акумулативната вкупна сума на пари за победа на понудата беше 1,86 милијарди УСД, така што беше рангирана на прво место меѓу националните агенции за покани за понуди.
 • 9
  2012 година
  Во февруари беше основана Fujian SUMEC Machinery & Electric Co., Ltd.;
  Во јуни, беше основана Пекинг SUMEC North International Trading Co., Ltd.;
  Во 2012 година, главниот бизнис приход на Компанијата најпрво го надмина новото ниво од 30 милијарди јени, рангирајќи се на 128-то место меѓу 200-те најдобри кинески увозни претпријатија.
 • 10
  2011 година
  Во јануари компанијата инвестираше и основаше SUMEC Tianjin International Trading Co., Ltd.;
  Во август, главниот деловен приход на Компанијата прво ја надмина границата од 20 милијарди јени.
  Во 2011 година, компанијата беше рангирана на 55-то место меѓу 200-те најдобри национални увозни претпријатија.
 • 11
  2010 година
  Во јули, главниот бизнис приход на компанијата прво надмина 10 милијарди јени.
  Во 2010 година, компанијата беше рангирана на 91 место меѓу 200 национални увозни претпријатија и прво рангирана меѓу првите 100 компании.
 • 12
  2009 година
  Во јули, компанијата инвестираше и ја основаше Yongcheng Trade Co., Ltd. во Хонг Конг.
 • 13
  2007 година
  Во јануари, компанијата инвестираше и основаше SUMEC Shanghai International Trading Co., Ltd. во Шангај.
 • 14
  2005 година
  Компанијата прво беше рангирана на бр.1 во вкупната вредност на увозот во царинскиот округ Нанџинг.
 • 15
  1999 година
  Во март, реструктуирањето на компанијата беше завршено и официјално беше основана SUMEC Jiangsu International Trading Co., Ltd.
 • 16
  1994 година
  Во декември, беше основана филијалата за увоз на механичка опрема Zhongshe Jiangsu, претходник на компанијата.