【O le 6th CIIE news】O le matafaioi autu a CIIE i le lalolagi atoa na viia

Ua valaau Peresitene Xi mo le lotogatasi;ia tele tufatufaga, fai mai Premier Li
O Saina o le a tuʻuina atu i taimi uma avanoa taua mo le atinaʻeina o le lalolagi, ma o le a tumau le naunau o le atunuʻu i le tulaga maualuga o le tatalaina ma le faʻamalosia o le tamaoaiga i le lalolagi atoa i se auala e sili atu ona matala, aofia ai, paleni ma manumalo, na saunoa ai Peresitene Xi Jinping i le Aso Sa.
I se tusi i le lona ono o Saina International Import Expo, lea na tatalaina i Shanghai i le Aso Sa ma faagasolo i le Aso Faraile, na faamamafa ai e le peresitene le manaomia o atunuu eseese e tutu faatasi ma saili faatasi atinae i le lotolotoi o le faaletonu o le tamaoaiga o le lalolagi.
O le CIIE, muamua na faia i le 2018, ua faʻaaogaina le malosi o le maketi tele a Saina ma avea o se faʻavae mo faʻatauga faʻavaomalo, faʻalauiloaina o tupe teufaafaigaluega, fefaʻatauaʻiga o tagata-i-tagata ma fefaʻasoaaʻi matala, lea na fesoasoani i le faʻaleleia o se atinaʻe fou ma le tamaoaiga o le lalolagi. tuputupu aʻe, na taʻua e Xi.
Na ia fa'ailoa mai le fa'amoemoega e mafai e le fa'aaliga fa'aletausaga ona fa'aeaina lana galuega o se faitoto'a i le fa'ata'ita'iga fou ma tu'uina atu avanoa fou i le lalolagi ma le atina'e fou a Saina.
O le faʻaaliga e tatau ona faʻapupulaina atoatoa lana matafaioi o se faʻavae mo le faʻafaigofieina o le tatalaina o tulaga maualuga, avea le maketi a Saina o se maketi tele e fefaʻasoaaʻi e le lalolagi, tuʻuina atu faʻasoa faʻavaomalo oloa ma auaunaga lautele, ma faafaigofie le fausiaina o se tamaoaiga o le lalolagi, ina ia mafai e le lalolagi atoa ona manuia mai le manumalo-manumalo galulue faatasi, o le tala lea a Xi.
O le Palemia Li Qiang, i lana saunoaga autu i le tatalaina o le faaaliga, na ia toe taʻua ai le tautinoga a Beijing i le faʻalauteleina o le tatalaina ma avanoa sili atu maketi, faʻalauteleina le faʻalauteleina o oloa faaulufale mai ma atili faia ai le tele o tufatufaga mo le lalolagi e ala i le tuʻuina o lisi le lelei mo fefaʻatauaiga i tuaoi. i auaunaga.
O oloa faaulufale mai a Saina e faamoemoe e oo atu i le $17 miliona tala i le isi lima tausaga, o lana faaaliga lea.
O le a agai i luma le malo i le tatalaina ma le sili atu ona fetaui lelei i tulafono, ma o le a atiina ae le tele o tulaga maualuga e tatala ai tulaga e pei o pailate sone fefaʻatauaʻiga saoloto ma le Hainan Free Trade Port, o lana tala lea.
Na ia toe ta’ua le sauni atu o Saina e auai i le Maliega Maualalo ma le Alualu i Luma mo Pa’aga i le Pasefika ma le Maliega Fa’aPa’aga Fa’atekonolosi Fa’atekinolosi e avea o se vaega o taumafaiga lautele e fa’alautele le avanoa i maketi ma puipuia ai aia tatau a le aufaipisinisi mai fafo.
Na tautino Li e agai i luma le tatalaina ma le malosi sili atu mo le faʻafouina, e aofia ai laasaga e faʻamalosia ai le galulue faʻatasi i mea fou, faʻasoa iʻuga o mea fou ma talepe pa puipui e taofia ai le tafe o elemene fou.
Na ia faʻaalia le manaʻoga e faʻalolotoina le toe fuataʻiga i le vaega o le tamaoaiga numera ma faʻatagaina le tafe fua o faʻamaumauga i se tulafono ma le faʻatonuina.
O Beijing o le a faʻamausaliina le pule ma le aoga o le tele o fefaʻatauaʻiga faiga, auai atoatoa i le toe fuataʻiga o le Faalapotopotoga o Fefaʻatauaʻiga a le Lalolagi, ma faʻamalosia le faʻamalosia o le mautu o pisinisi faʻavaomalo ma sapalai filifili, na ia faʻaopoopoina.
O le sauniga amata o le faaaliga na tuufaatasia ai le tusa ma le 1,500 sui mai atunuu e 154, itulagi ma faalapotopotoga faavaomalo.
Na feiloai ese le palemia i Shanghai ma le Palemia Cuban Manuel Marrero Cruz, le Palemia Serbian Ana Brnabic ma le Palemia Kazakh Alikhan Smailov, oe sa i ai i taitai na auai i le sauniga.
Na asia e ta'ita'i fale fa'aaliga ina ua mae'a le sauniga amata.
Na viia e le au atamamai o fefaʻatauaʻiga i le lalolagi atoa ma taʻitaʻi pisinisi i le sauniga le naunautaiga mausali a Saina e faʻalautele le tatalaina, lea na latou fai mai o le a tuʻuina atu ai le malosi lelei i le tamaoaiga o le lalolagi ma le atinaʻeina o kamupani i le lalolagi atoa.
O Rebeca Grynspan, o le failautusi aoao o le Fono a Malo Aufaatasi i Fefaatauaiga ma Atinae, na faapea mai: “E pei ona saunoa Peresitene Xi, o le atinae e le o se taaloga e leai ni tupe.O le manuia o le tasi malo e le faapea o le pa'u o le isi atunuu.
"I se lalolagi tele, tauvaga maloloina, fefaʻatauaʻiga e faʻavae i luga o tulafono malilie faʻavaomalo ma sili atu le galulue faʻatasi e tatau ona avea ma auala i luma," o lana tala lea.
O le CIIE o se tulaga malosi ma mautu ma o se faailoga o le tautinoga a Saina i le faapaleniina o sootaga tau fefaʻatauaʻiga ma isi vaega o le lalolagi, aemaise lava i atunuʻu atinaʻe ma atinaʻe laiti ma feololo, o lana faʻaopoopo mai lea.
Fai mai Wang Lei, sui-peresitene pule o le kamupani Peretania o AstraZeneca ma le peresitene o lana lala i Saina, ua matua faagaeetia le kamupani i faailo malolosi a le pulega a Saina e lagolagoina le lalolagi atoa ma faalautele le tatalaina.
"O le a matou faʻasalalau le alualu i luma o tupe teufaafaigaluega lata mai i Saina i le taimi o le CIIE ma o le a faʻateleina pea tupe teufaafaigaluega i totonu o le atunuʻu i luga o suʻesuʻega ma atinaʻe, faʻafouina ma gaosiga gafatia," o lana tala lea, ma faʻaopoopo mai o le tamaoaiga o Saina e mautu ma ua naunau le kamupani e faʻalolotoina lona tamaoaiga. a'a i Saina.
Toshinobu Umetsu, peresitene ma Pule Sili o le kamupani Iapani Shiseido's lala i Saina, fai mai i le lotolotoi o le faaletonu o le tamaoaiga o le lalolagi, o le naunautaiga o Saina e fausia se tamaoaiga matala ua afaina ai le mautinoa ma le malosi i le tamaoaiga o le lalolagi.
"O le tele o maketi a Saina ma le taʻitaʻia o le tamaoaiga ua manuia ai le tuputupu aʻe gafataulimaina o Shiseido ma le tele o isi atunuʻu tele.O le talitonuga ma le naunautaiga o Shiseido e teufaafaigaluega i Saina e leʻi faʻavaivaia lava," o lana tala lea.
O kamupani fa'apisinisi tele a le Iunaite Setete, aemaise lava, o loʻo faʻamalosia tele a latou pisinisi i Saina.
Jin Fangqian, sui peresitene o Gilead Sciences ma le pule sili o ana galuega i Saina, fai mai o Saina, faatasi ai ma lona siosiomaga pisinisi o loʻo faʻaleleia pea, ua sauni e tuʻuina atu le tele o avanoa tuputupu aʻe mo pisinisi faʻavaomalo aʻo faʻalauteleina le tatalaina o le atunuʻu.
Fai mai Will Song, sui-peresitene sinia o Johnson & Johnson i le lalolagi, e matua talitonu le kamupani o le atinaʻe a Saina o le a maua ai le malosi fou i le atinaʻeina o le lalolagi, ma o le a faʻateleina le sao o Saina i le lalolagi atoa.
"I tausaga talu ai nei, ua matou vaʻaia ai le faʻavavevaveina o le faʻalauiloaina o oloa fou ma auaunaga i Saina.E tutusa lava le taua, o loʻo faʻaauau pea ona matou matauina le faʻatupulaia o mea fou i luga o le eleele o loʻo tupu i le va o galulue faʻavaomalo, ”o le tala lea a Pese.
“O lo’o naunau lava Johnson & Johnson e lagolago le malo o Saina e fausia se faiga fa’alesoifua maloloina maualuga e tautuaina le faitau aofa’i o Saina, fa’apea fo’i ma le faia o sao i le fa’afouina o Saina.O le isi vaitau fou o loʻo i ai iinei i Saina, ”o le faʻaopoopo lea a Pese.
Punavai:chinadaily.com.cn


Taimi meli: Nov-22-2023

  • Muamua:
  • Sosoo ai: