【O le 6th CIIE news】6 tausaga i luga: CIIE faʻaauau ona aumaia avanoa mo pisinisi mai fafo

I le 2018, na faia ai e Saina se ta'utinoga fa'alelalolagi fa'atasi ai ma le fa'aulufaleina o le Fa'aaliga Fa'asalalau Fa'avaomalo Fa'avaomalo (CIIE) i Shanghai, o le fa'aaliga muamua a le atunu'u i le lalolagi.I le ono tausaga talu ai, o le CIIE o loʻo faʻaauau pea ona faʻalauteleina lona aafiaga i le lalolagi atoa, ma avea ma faʻamalosi mo le manumalo-manumalo felagolagomai i le lalolagi atoa ma ofoina atu oloa lautele lautele ma auaunaga e manuia ai le lalolagi.
O le CIIE ua avea ma faʻaaliga faʻavaomalo o le tautinoga a Saina i le tulaga maualuga o le tatalaina ma le faʻasoaina o tufatufaga o ana atinaʻe ma le lalolagi.O le 6th CIIE o loʻo faʻaauauina ua tosina atu i luga o le 3,400 faʻaaliga faʻavaomalo, faʻatasi ai ma le tele o tagata muamua na auai e suʻesuʻe le tamaoaiga o avanoa.
Andrew Gatera, o se tagata faʻaalia mai Rwanda, talu ai nei na mauaina avanoa ofoofogia na ofoina mai e le CIIE.I le na o le lua aso, na mafai ai ona ia faʻatau atu toetoe o ana oloa uma ma faʻavae fesoʻotaʻiga ma le tele o tagata faʻatau.
“E to’atele tagata e fiafia i la’u oloa,” o lana tala lea."Ou te leʻi mafaufauina e mafai e le CIIE ona aumaia le tele o avanoa."
O le malaga a Gatera i le CIIE na fa'atautaia e le tulaga mata'ina ma le telē o le mea na tupu.O le auai i le CIIE o se tagata asiasi i le tausaga talu ai, na ia iloa ai lona gafatia ma iloa ai o le tulaga sili lea mo lana pisinisi.
"O laʻu sini o le oʻo atu i se aofia lautele ma faʻavae faiga faʻapaʻaga malosi, ma o le matafaioi a le CIIE i le fesoasoani ia te aʻu e ausia lenei sini e taua tele," o lana tala lea."O se tulaga ofoofogia mo le faʻafesoʻotaʻi ma tagata faʻatau ma faʻalauteleina le oʻo atu i laʻu pisinisi."
E le mamao mai le fale o Gatera, o le isi faʻaaliga muamua, Miller Sherman mai Serbia, o loʻo faʻatasi ma le naunautai ma paaga ma tagata asiasi.O loʻo naunau o ia e faʻaoga lelei lenei avanoa tulaga ese i le CIIE e saili ai le galulue faʻatasi ma faʻatuina sootaga manuia i Saina.
"Ou te talitonu o Saina o se maketi tele mo a tatou oloa, ma e tele a tatou tagata faʻatau oloa iinei," o lana tala lea."O le CIIE o loʻo tuʻuina atu le tele o avanoa fou mo le galulue faʻatasi ma tagata faʻaulufale mai i Saina."
O le fa'amoemoe o Sherman ma le fa'agaoioiga e atagia mai ai le agaga o le CIIE, lea e fa'apotopoto ai pisinisi mai le lalolagi atoa e su'esu'e le tele o le gafatia o le maketi a Saina.
Ae ui i lea, o le poto masani a Sherman e sili atu nai lo le faʻamalosi ma le faʻamoemoe.Ua uma ona ia ausia le manuia moni i le CIIE e ala i le sainia o ni konekarate mo le auina atu i fafo.Mo ia, o le CIIE e le na o se faʻavae mo le galulue faʻatasi, ae o se avanoa taua foi e maua ai faʻamatalaga ma malamalama e uiga i le maketi o le lalolagi.
“Ua a’afia ai lo matou va’ai atu i le maketi, e le gata i le maketi a Saina ae fa’apea fo’i le maketi o le lalolagi.O le CIIE ua faʻafeiloaʻi i matou i kamupani mai le salafa o le lalolagi o loʻo i ai i pisinisi tutusa e pei o matou, "o lana tala lea.
O Tharanga Abeysekara, o se tagata fa'aalia lauti Sri Lanka, o lo'o fa'atusalia le va'aiga a Miller Sherman."O se faʻaaliga maualuga maualuga lea e mafai ai ona e feiloai i le lalolagi," o lana tala lea.“E mafai ona matou fegalegaleai ma tagata mai atunuu eseese ma aganuu iinei.E avea o se faʻavae e faʻaalia ai au oloa i le lalolagi."
O loʻo faʻamoemoe Abeysekara e faʻalautele lana pisinisi i Saina, ona o loʻo ia faʻamoemoe i le maketi a Saina."O le tele o tagata faatau a Saina o se oa taua mo i tatou," o lana tala lea, ma matauina o le mautu o le tamaoaiga o Saina, e oo lava i taimi faigata e pei o le COVID-19 pandemic, o loo faamamafaina ai le mautu o lenei maketi.
"Matou te fuafua e faʻafeiloaʻi le 12 i le 15 miliona kilokalama o lauti uliuli i Saina, ona o loʻo matou vaʻaia le tele o gafatia i le gaosiga o lauti susu a Saina," o lana tala lea.
Na ia faʻaalia foi le taua tele o Saina i le faʻaleleia o le galulue faʻatasi ma fefaʻatauaiga i le lalolagi, aemaise lava e ala i fuafuaga e pei o le Belt and Road Initiative.
“I le avea ai o se tasi mai se atunuu o lo o auai i le Belt and Road Initiative (BRI), ua matou maua sa'o ai lava manuia mai lenei fuafuaga tele na amataina e le malo o Saina,” o lana tala lea.Na ia faʻailoa foi le taua tele o le CIIE i le BRI, ma faʻamamafa ai o le tulaga sili ona lauiloa mo kamupani mai fafo e ulufale atu i le maketi Saina.
I le ono tausaga talu ai, o le CIIE o loʻo faʻaauau pea ona avea o se faailo o avanoa ma le faʻamoemoe mo le au faipisinisi, pe fai latou ma sui o kamupani tetele poʻo pisinisi laiti.A'o fa'aolaola le CIIE, e le gata o lo'o fa'amamafaina ai le tele o avanoa ua tu'uina atu e le maketi a Saina i pisinisi mai fafo, ae fa'amalosi malosi fo'i ia i latou e avea ma sao tu'ufa'atasia i le tala fa'asolosolo manuia o lenei tamaoaiga olaola ma le malosi.
O le CIIE o loʻo tumau pea le faʻamaoniga o le tautinoga le maluelue a Saina i fefaʻatauaʻiga i le lalolagi atoa ma le galulue faʻatasi o le tamaoaiga, faʻamalosia lona tulaga o se taʻitaʻi o le lalolagi i le faʻafaigofieina o faiga faʻapaʻaga faʻavaomalo ma tatalaina avanoa fou mo pisinisi i le lalolagi atoa.
Puna: People's Daily


Taimi meli: Nov-22-2023

  • Muamua:
  • Sosoo ai: